Recept

Sparrisrisotto

Fritt efter "Smaker i mitt hjärta" av jennie Walldén

4 portioner

Ingredienser

  • 4 dl avoriris
  • 4 finhackade bananschalottenlökar
  • 1 dl olivolja
  • 3 dl vitt vin
  • ca 1,5 liter varm hönsbuljong
  • 250 gr sparris, grön eller vit
  • 50 gr smör
  • 3 dl färskriven parmesan
  • salt och svartpeppar

Gör så här

Tags:

Italiensk färskpotatissallad

12 portioner
2400 g färskpotatis
750 g haricots verts
1 1/2 purjolök
9 msk olivolja
6 tsk dijonsenap
3 msk honung
3 msk balsamvinäger
9 msk kapris
9 msk hackad persilja
3 dl oliver
salt och peppar

Tags:

Fläskfilé med pesto, parmesan och pinjenötter

Fläskfilé med pesto, parmesan och pinjenötter. En god bjudrätt i italiensk stil på fläskfilé gratinerad med pesto och riven parmesan samt rostade pinjenötter som kan serveras varm, ljummen eller kall till buffé och fest.
Helstekt fläskfilé toppad med pesto och pinjenötter. Du kan använda köpt färdig pesto eller gör egen pesto (blir godast).
Du kan förbereda fläskfilén dagen innan och steka och skiva upp den på serveringsfat och ha i kylen. Sedan gratinerar du den lite innan servering.

Tags:

Toast med rökt viltkött, späda blad och pepparrotscrème

För 4 personer
150 g rökt viltkött
1 msk finhackad rödlök
2 msk finhackad saltgurka
1 1/2 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
1 tsk finriven pepparrot
salt och svartpeppar
4 skivor vitt matbröd
smör och rapsolja
ruccolasallad
rosésallad
körbärstomater
bladpersilja
1. Skär ner viltköttet i små bitar med en halv centimeters sida. Ta inte med hårda delar eller alltför mörka kanter. Finhacka rödlöken. Skär saltgurka i mycket små bitar.

Tags:

Dj... gt god sås

Djävulssås

1 dl ketchup
1 dl chilisås
1 dl flytande honung
1 dl worcestershiresås
1/3 dl finhackad gul lök
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk grovmalen svartpeppar
1 tsk torkad oregano
1 tsk rosmarin

Rör ihop allt och häll över i en tätslutande burk och förvara i kylen!

Tags:

Aromatisk sås till grillat

Aromatisk sås ca 5-6 port

1½ dl ljus sirap
½ dl vitvinsvinäger
½ dl kinesisk soja
1 tsk potatismjöl
2 msk tomatpuré
1-2 tsk sambal oelek

Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka upp. Sjud ev nån min extra om man vill att den ska bli tjockare. Såsen serveras varm direkt och blev riktigt god. Lite söt-stark i smaken och ganska dryg. Lite sås gav väldigt mycket smak. Receptet kommer från Dansukkers hemsida.

Tags:

Mjuk saffranskaka med citron

Mjuk saffranskaka med citron, http://blogg.alltommat.se/jenkfood/2013/12/04/mjuk-saffranskaka-med-citron/
Skrivet kl 4:17 e m | Bakat | Kommentera (3 kommentarer)

Tags:

Systrarna Eisenmans sticky toffee pudding

Kock: Lisa och Monica Eisenman » Bok: Vinterns söta »
Det här är Monica Eisenmans absoluta favoritrecept ur boken Vinterns söta.

Tags:

Butterscotchsås

Butterscotchsås, 1 sats

En sats räcker bra till dubbel sats parfait.

Översatt från och anpassat efter Smitten Kitchens recept.

60 g smör
110 g farinsocker
120 ml vispgrädde
1/2 tsk flingsalt
1 1/2 tsk vaniljsocker

Blanda smör, socker och grädde i en kastrull. Låt koka upp och koka sedan i ca 5 minuter tills såsen tjocknat något. Rör om emellanåt. Smaka av med salt och vaniljsocker. Klarar sig ca 3 dagar i kylen och kan värmas upp igen.

Tags:
Subscribe to RSS - Recept