Griljerade lammracks

En lördagskväll bestämde vi oss för att äta lammracks, men hur skulle vi laga till dom. Efter lite goooooooglande så hitta jag ett grundrecept som jag modifierade efter en matupplevelse på Engleska landsbygden för +30 år sedan.

Nåväl, här kommer ett ungefärligt recept.

300 gr lammracks per person, cirka 4 ben per person

Glaze som räcker till 4 portioner

2 msk grey poupon fransk osötad dijonsenap

2 tsk torkad timjan

Cirka 1,5 tsk flytande honung

Hetta upp olja i en stekpanna, bryn köttet runt om så gott det går, minst 5 minuter så det får ordentligt med yta och färg.

Svartpeppra köttet. Pensla glazen runt om på köttet och strö på panko. Lägg lite strängar med flytande honung på. Ställ upp racksen två och två med benen i interlock mot varandra. Skjutsa in i ugnen, 200 grader varmluft i 15 till 20 minuter. Sikta mot att köttigaste delen blir 58 grader. Lägga gärna med en massa körsbärstomater i formen som får bakas samtidigt. Låt köttet vila i 5-10 minuter innan du skär upp det.

Servera med passande tillbehör. Just denna kväll blev det svart ris och grönsallad med gul spetspaprika.

http://hungerhowls.blogspot.se/2013/02/griljerade-lammracks.html