Rabarber och vit sparris med libbsticka

Ingredienser. 
Portioner: anpassat för matlaget DeLuxe 160521 (11 personer)

  • 6 stora rabarberstjälkar
  • 12 vita sparrisar (1 per person)
  • 3 dl laktosfri grädde
  • 150 g florsocker
  • 6 dl laktosfri kvarg/kesella
  • 400 g + 100 g råsocker
  • 12 msk äpplemust
  • Laktosfritt Smör till stekning
  • Libbsticka (färsk, vild eller inköpt på t ex en handelsträdgård)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Skala och skär bort torra ändar på rabarber och sparris. Skär dem i 3 centimeter stora bitar.
     
  2. Vispa upp grädde med florsocker, blanda i kesella.
     
  3. Lägg rabarbern i en ugnsfast form. Strö över 400 g råsocker och baka i ugnen ca 15 minuter.
     
  4. Stek under tiden sparrisen försiktigt i smör, slå på 100 gram råsocker och äppelmust. Koka ihop till karamell och ös sparrisen med den karamell som bildas. Strimla libbstickan fint.
     
  5. Arrangera sparris och rabarber på tallriken. Klicka på gräddkräm och strö över lite libbsticka.