Att sälja en lägenhet privat

Skriv lite om försöken att sälja privat

 

KÖK

Bostadens kök är väl planerat med bra arbetsytor och gott om förvaring med skafferi, över- och underskåp. Kakel ovan arbetsytor och ett fint golv. Invid det stora fönsterpartiet finns en naturlig matplatsdel med fina tapeter och plats för ett större sällskap om man vill. Avnjut en frukost eller middag med utsikt mot Råstasjön.
Köket har maskinell utrustning av induktionhäll, diskmaskin, varmluftsugn, kyl och frys, allt inköpt 2012.

Badrum/WC

Lägenheten har separerat badrum och WC, bra för den större familjen. Badrummet är renoverat och stambytt 2012 och är mycket fräscht. Helkaklat med modern bård, duschkabin, handfat och goda förvaringsutrymmen.Toaletten är målad och uppfräschad 2011.

Tvätt

Badrummet är förberett med extra avlopp för att kunna installera en tvättmaskin. Föreningen har en bra tvättstuga på bottenvåningen med två stora maskiner, torktumlare och torkskåp. Det är mycket enkelt att springa ner i tvättstugan då lägenheten ligger på våning 1

Rummen

Vardagrummet:
Ett stort härligt vardagsrum där man både kan ha en stor soffgrupp och ett stort matbord. Parkettgolv i fint skick som slipades 2009. Väggar och tak renoverades 2012 och är målade i en vit kulör som är perfekt bakgrund till konst. Vardagsrummet har ett modernt listsystem för tavelupphängning. I vardagsrummet finns utgången till en stor inglasad balkong som har uppbyggt golv för att skapa en trevlig sittplats med utsikt utan insyn.
Dörren mellan hallen och vardagsrummet är igensatt.

Sovrum 1:
Stort sovrum med två fönster och två ingångar. Kan enkelt delas av för att skapa två sovrum. Sovrumet är väl tilltaget och ger gott om plats för såväl dubbelsäng som tillhörande möblemang och en arbetsplats. Härliga designade tapeter, stora fönster mot öster och söder med bra  ljusinsläpp.

Sovrum 2:
Sovrum med plats för säng såväl som övrig möblering, även här ett stort fönster. Blå väggar i två nyanser .

Hall:
öppen hall där man enkelt kan bygga garderober om så önskas.

Garderob:
En lagom stor walk-in garderob.

Övrigt: Golven i Kök, vardagsrum, sovrummen och hallen är nylagda 2012 i ljusgrå parkett (logoclic) vilket ger ett fint och harmoniskt intryck

Andel i föreningen (%): 1,1808

Andel av årsavgiften (%): 1,2713

Föreningen

Föreningen är skuldfri och har bland Sundbybergs lägsta månadsavgifter med en välskött ekonomi. 
Fastigheten underhålls väl och är i ett gott skick. Planering pågår för ett stambyte 2016 men entreprenör har ej valts och detaljer om genomförandet är ej klara. 
Denna lägenhet är till stora delar stambytt redan, badrummet och köket kommer inte att rivas för stambytet. Det enda som påverkas av stambytet är toaletten som blir helt nyrenoverad med klinkergolv och vägghängd toalett.

Brf Blåelden 2 bildades 2007 och är belägen på Örsvängen 3-7 i Sundbyberg. Föreningens fastigheter förvärvades 2009 genom ombildning och består av tre flerbostadshus om 8 våningar med 96 lägenheter och inga lokaler.   
Av de 96 lägenheterna är det idag 6 st lägenheter upplåtna med hyresrätt som utgör ett dolt kapital.  
Byggnaderna är uppförda 1965 och marken ägs av föreningen.
Överlåtelseavgift debiteras köparen med 2,5% av prisbasbeloppet 1113 kr och pantsättningsavgift debiteras låntagaren med 1% av prisbasbeloppet 445 kr.  
Föreningen är en s.k. äkta bostadsrättsförening. Föreningen är idag skuldfri med goda tillgångar för kommande underhållsbehov.
Trappstädning sköts av städfirma.  
Föreningen godkänner ej delat ägande mellan barn och föräldrar. 
Utförda reparationer på fastigheten: 
Underhåll parkering 2013 
Åtgärdat skyddsrummen 2012-2013 
Rensning av ventilationskanalerna. 2012-2013 
Färdigställande av OVK 2012-2013  
Planerat underhåll stambyte 2016 
Fasader efter stambytet  
Gemensamma utrymmen: 
Tvättstuga finns i varje hus. 
Cykelförråd Barnvagnsförråd Uteplats Föreningslokal  
Parkering Föreningen förfogar över en stor parkeringsplats där man kan hyra en plats. Parkeringsplats med eluttag går att hyra för 450kr/mån och parkering utan eluttag för 300kr/mån. 
Var god kontakta styrelsen för eventuell kösystem. Tillgången varierar och kan inte garanteras.  
TV- och internetanslutning TV: 
Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem, 
Fiber draget Sundbybergs stadsnät. Internet: Bredband. 
Gårdsplats/innergård 
Gröna gårdar och trevliga uteplatser med grillmöjligheter i anslutning till fastigheten.

Byggår: 1965-67

Fönster: Bytt 2008

Energideklaration: 2009-01-30, 124 kWh/kvm och år