Koppla upp för att gå ner, del 1

Efter den goda julen och festliga nyårsfirandet är det dags att ta tag i livsstilen igen. Jag har förmånen att vara "den perfekta grottmannen" ur ett perspektiv, äter jag för mycket å lägger jag på mig vikt, direkt. Och det har blivit lite för mycket...

För att komma tillrätta med detta har jag valt en ny väg, förut var jag med i viktväktarna och det har fungerat bra, men det är roligt att testa nya sätt, och framför allt testa att praktisera viktväktarkunskaperna i ett normalt sammanhang.

Dags att ladda på med lite teknologi för att få hjälp.

  • Aktivitetsarmband, check
  • App för att logga mat och motion, vilken ska man välja...
  • Smart telefon, check så klart

Att välja app är inte så lätt, jag har laddat ner tre st för att testa och utvärdera vilken som passar mig bäst. Jag testar just nu

  • Noom Coach
  • MyFitnessPal
  • Lifesum

Alla verkar bra men har olika egenheter. Och det blir mycket blippande och knappande att försöka lägga in alla måltider i alla tre apparna. Efter 1,5 dag kan jag sammanfatta det till följande.
Noom Coach verkar väldigt fokuserad på enkelhet och känns ganska trevlig, den innehåller mycket coaching för att hjälpa en på rätt väg.
MyFitnessPal har största matdatabasen och stöd för recept. Dessvärre verkar den vara full av buggar och när jag försökte lägga in att jag ätit ett eget recept så kopplades det till Campbell Chicken Soup.
Lifesum hette Viktkoll förut, den funkar ganska bra och har en stor matdatabas.

Igår tog jag en 46 minuter "nordic walk" och alla apparna hanterade det bra. Idag skall vi iväg och dansa, vi får se hur dom loggar det.