Italiensk färskpotatissallad

12 portioner
2400 g färskpotatis
750 g haricots verts
1 1/2 purjolök
9 msk olivolja
6 tsk dijonsenap
3 msk honung
3 msk balsamvinäger
9 msk kapris
9 msk hackad persilja
3 dl oliver
salt och peppar

Tvätta och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
Tillsätt haricots verts när ca 3 minuter av koktiden återstår.
Gör resten under tiden.
Ansa och skär purjolöken i tunna strimlor.
Blanda olja, senap, honung, vinäger, kapris och persilja i en stor skål.
Rör ner purjolöken.
Häll av potatis och haricots verts. Låt dem ånga av.
Skär ev potatisen i mindre bitar och blanda med bönor och dressingen i skålen.
Tillsätt oliverna. Smaka av med salt och peppar.
Servera den ljumma färskpotatissalladen

Tags: