Toast med rökt viltkött, späda blad och pepparrotscrème

För 4 personer
150 g rökt viltkött
1 msk finhackad rödlök
2 msk finhackad saltgurka
1 1/2 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
1 tsk finriven pepparrot
salt och svartpeppar
4 skivor vitt matbröd
smör och rapsolja
ruccolasallad
rosésallad
körbärstomater
bladpersilja
1. Skär ner viltköttet i små bitar med en halv centimeters sida. Ta inte med hårda delar eller alltför mörka kanter. Finhacka rödlöken. Skär saltgurka i mycket små bitar.
2. Vispa crème fraichen kraftigt så den blir extra fast. Blanda den med majonnäs och fint riven pepparrot. Vänd ner viltkött och lök och blanda försiktigt. Smaka av med salt och svartpeppar.
3. Kantskär bröden, använd gärna en rund utstickare alternativt ett glas. Stek bröden gyllenbruna i merparten smör och lite rapsolja som förhindrar att smöret blir mörkt och bränt.
4. Fördela viltköttsröran på bröden och garnera med ruccola- och bitar av rosésalladsblad, halva körsbärstomater och bladpersilja.

Tags: