Egen fudge, försök 1

Idag gjorde jag fudge för första gången, efter eget huvud förstås. Baserat på följande recept, http://www.kokaihop.se/recept/supergod-fudge-2, men med egna idéer.
Orginalingredienser, och mina utbyten
3 dl socker, tog farinsocker
100 gram ljus blockchoklad, tog 70 gr mörk blockchoklad
3 msk ljus sirap
1,5 dl grädde
30 gram smör
1 msk vaniljsocker
Adderade även rivet skal från en halv blodgrapefrukt.

GÖR SÅ HÄR
1. Mät upp socker, blockchoklad, sirap och grädde i en tjockbottnad kastrull. Koka upp under omrörning.
2. Låt koka kraftigt 7-10 min och rör om då och då. Gör kulprovet för att se när smeten har lagom konsistens. (droppa lite smet i kallt vatten, när det går att forma smeten till en kula med fingrarna är den lagom).
3. Lyft av grytan från värmen och tillsätt rumstempererat smör och vaniljsocker.
4. Vispa med elvisp ca 5 min medan smeten svalnar. Smeten ska bli tjock och det ska bli spår efter visparna. Börja vispa försiktigt och öka farten efter hand.
5. Häll ut smeten på bakplåtspapper på en bricka och ställ svalt. Eftersom smeten är ganska tjock så brukar den rinna ut till lagom tjocklek.
6. När det stelnat, skär i fyrkantiga bitar. Förvaras svalt. Ät och njut!!!

I skrivande stund vet jag inte hur det smakar.
En lustig hände när jag vispade ihop det med elvisp, smöret separerade ut ur fudgen, Anneli hjälpte till att få in det igen men allt kom inte in i fudge smeten.